1072 Budapest, Klauzál tér 13.; Telefon: +36 (70) 631 0494; Telefon/fax: +36 (1) 785 5365;
skype: Meridián Centrum; e-mail: info@meridiancentrum.hu
EGÉSZSÉGSZÉPSÉGHARMÓNIAMAGUNKRÓLKAPCSOLAT

Teljes testmasszázs

 

Svédmasszázs

 

A klasszikus svédmasszázs az izmok, inak, és ízületek átmasszírozására irányul, s az egész testre kiterjed. Elősegíti a mozgásfunkciók helyes működését, ellazítja a fájdalmasan feszülő, görcsös izmokat.

Legelterjedtebb fogásai a gyúró, dörzsölő, simító és rezegtető mozdulatok. A masszázs során többnyire napraforgó-, bogáncs- vagy kókuszolajat használunk.  A svédmasszázs amellett, hogy fellazítja az izmokat, csökkenti a hát- és gerincfájást, fokozza az anyagcserét, kedvezően befolyásolja az emésztést, élénkíti a vérkeringést, frissít, kondicionál,  oldja a stresszt, segít megszüntetni az alvászavarokat, gyorsítja a sérülések utáni felépülést, csökkenti a fejfájást, és általában a fájdalmat.

Javasolt reumás megbetegedéseknél, mozgásszervi problémák esetén, ortopéd betegségek kiegészítő kezelésére, rándulások, görcsök és húzódások kezelésére, szívpanaszok és magas vérnyomás kezelésére, tartáshibák korrigálására, izommerevség feloldására, légzési problémák és pszichoszomatikus betegségek gyógyítására. Kombinálható aromaterápiás illóolajok alkalmazásával. Megfelelő masszázskrémek használatával a narancsbőr (cellulit) tüneteinek csökkentésére és fogyókúra elősegítésére is használható.

Sportmasszázs

A sportmasszázs leginkább a svédmasszázshoz hasonlító, ám annak sokkal erőteljesebb, intenzívebb, a mélyizomzatra kiható változata. Az alkalmazott masszázstechnika nem simító, gyengéd mozdulatokból áll, hanem erősebb dörzsölő, gyúró, ütögető fogásokból. A rendszeresen végzett sportmasszázs a fizikai kondíció javításának kiváló módja.

Célja lehet a feszülő, letapadt, merev, görcsös izmok felszabadítása, rugalmasabbá, ellenállóbbá, terhelhetőbbé tétele, épp úgy, mint a regenerálás, a megfelelő izomtónusok visszaállítása. A sportmasszázsnak jó kiegészítői az izomlazító sportkrémek, sportbalzsamok, gélek melyeket bemelegítésre, és/vagy az izomláz csökkentésére használunk.